Logo nationaalgolfmagazine.nl
Wil Besseling, goed voor een knappe derde plaats in Turkije.
Wil Besseling, goed voor een knappe derde plaats in Turkije.

Besseling en van Driel sterk

Wil Besseling en Darius van Driel zijn hun seizoen op de Challenge Tour goed begonnen. De twee eindigden samen als derde in het Turkish Airlines Challenge en nestelden zich meteen in de top van de ranking.

De winst ging op de Samsun Golf Club naar de Schot Connor Syme, die in een play-off afrekende met de Italiaan Francesco Laporta. Beide spelers sloten het toernooi af met een score van liefst 23 onder par. Besseling en Van Driel zaten daar met een slag minder direct achter.

Zowel voor Besseling (33) als Van Driel (29) natuurlijk een prachtig resultaat, waarmee hopelijk meteen de toon voor hun seizoen op de Challenge Tour is gezet. Allebei cashten ze ook nog eens dertien mille en staan ze nu ook gedeeld derde op de ranking van Challenge Tour, waarvoor dus het Jordan Mixed Open niet meetelde.

Toch zullen zowel Besseling als Van Driel nog wel eens terugdenken. Darius van Driel leverde in de eerste drie ronden twee bogeyvrije kaarten in, en noteerde er op de derde slechts eentje. Maar juist in de laatste ronde stond er een dubbel bogey en een bogey op de kaart van Van Driel, die desondanks afsloot met een ronde 67.

En Wil Besseling zal nog wel eens terugdenken aan de tiende hole, waarop hij drie keer een bogey moest noteren, en aan de vierde hole die op de eerste dag een triple opleverde. Maar verder maakte hij een stortvloed van maar liefst 29 birdies, en da's niet bepaald slecht voor iemand die van zichzelf al eens zei dat hij moeite heeft met scoren op de banen van de Challenge Tour. Van Driel was overigens ook al goed voor 26 birdies.

Het blijft natuurlijk 'als en maar', en dat verandert niets aan het resultaat. Besseling en van Driel kunnen veel positieve punten meenemen uit Turkije, waar Reinier Saxton de cut ook overleefde en Daan Huizing die met -4 miste. Saxton eindigde op plaats 58.

Meer berichten