Nieuwe reeks instructieboeken van Phil Allen verschenen bij Edicola

Golftips
Afbeelding

De nieuwe reeks golfboeken van internationaal golfcoach Phil Allen is uit. Vorig jaar bracht Allen al drie delen op de markt, nu volgen de delen vier tot en met zes. De boekjes zijn verschenen bij uitgeverij Edicola.

In zes boeken behandelt Phil Allen allerlei technische aspecten van de golfsport. En dat kun je gerust aan Allen overlaten. De Engelsman was zo’n twintig jaar coach van Joost Luiten en begeleidde hem naar zes overwinning op de European Tour. Momenteel begeleidt hij een aantal andere jonge talenten en is hij actief als pro op Golfcenter Seve. Phil Allen werd door Golf Digest Magazine uitgeroepen tot één van de 75 Best International Teachers van de wereld.

Alle kennis die Phil Allen door de jaren heen verzamelde, bundelde hij in zijn reeks boeken. 

,,Door de jaren heen heb ik heel veel geleerd. Als je golfleraar bent, verzamel je bij iedereen informatie om jezelf beter te maken. Dat is precies wat ik heb gedaan’’, vertelt Allen. ,,Maar nu ben ik zover dat ik ook iets wil teruggeven, dat ik die kennis wil delen. Dat is echt mijn drive, iets teruggeven aan de sport. Als dat kan op deze manier, met een serie betaalbare boekjes waar heel veel informatie in staat, dan ben ik daar heel erg blij mee.’’

Na de succesvolle reeks van drie boekjes die vorig jaar werd uitgebracht, richt Allen zich nu op drie andere onderdelen van de golfsport. In het vierde deeltje gaat het om swingproblemen en oplossingen daarvoor. Alle slagen die je als golfer níet wilt maken, komen aan bod. En Phil Allen reikt voor elk probleem een oplossing aan.

In deel vijf gaat het om misschien wel de belangrijkste club in de tas: de putter. Daarmee kan het verschil worden gemaakt tussen winst of verlies, tussen een goede ronde of een doorsnee rondje. Allen reikt de tools aan om beter met je putter om te gaan, maar ook om bijvoorbeeld beter een lijn te lezen of de snelheid van een green in te schatten.

De zesde en laatste editie is getiteld ’Word een betere golfer in vier weken’. Dat lijkt heel ambitieus, maar het is mogelijk, legt Allen uit. ,,Veel golfers gebruiken de beschikbare tijd liever om te spelen, in plaats van te oefenen. Jammer, want met een gerichte investering in tijd en aandacht kun je snel progressie boeken’’, vertelt Allen. Met dit in gedachten schreef hij dit zesde deel. Aan de hand van duidelijke en makkelijk uitvoerbare oefeningen die voor eenieder haalbaar zijn is het resultaat na vier weken zichtbaar. Phil Allen focust zich hierbij op de vier belangrijkste slagen in het golfspel.

art cover
Links Valley al voor vijfde keer op rij de beste 9-holes golfbaan van Nederland
13 apr, 09:00
art cover
Aydan Verdonk: verstand boven kracht
10 apr, 11:19
art cover
Vince van Veen maakt volwassen keuzes
10 apr, 11:17
art cover
Korver & Korver
10 apr, 11:16
art cover
Column Leo: Andere koek
10 apr, 10:59
art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47