Logo nationaalgolfmagazine.nl
Drukte tijdens het Dutch Junior Open als Kiet van der Weele afslaat.
Drukte tijdens het Dutch Junior Open als Kiet van der Weele afslaat. ((Foto: Bert van der Toorn))

Oud-deelnemers zijn op 14 juli welkom op Toxandria Reüniewedstrijd Dutch Junior Open

Het Dutch Junior Open bestaat dit jaar 25 jaar, en dat willen de organisatoren van het sterkste jeugdtoernooi van Nederland weten ook. Onderdeel van de festiviteiten op de organiserende golfclub Toxandria is een Reüniewedstrijd waaraan kan worden deelgenomen door oud-spelers van het befaamde toernooi.

Het Dutch Junior Open laat zich het best vergelijken met het KLM Open, maar dan voor spelers tot 21 jaar. De grootste golftalenten komen al jarenlang vanuit de hele wereld naar Molenschot om op de baan van Toxandria te strijden om het internationaal juniorenkampioenschap van Nederland.

Dit jaar bestaat het toernooi dus al 35 jaar en vindt zijn oorsprong in het 'Toxandria Jeugd Weekend' dat voor het eerst in 1984 georganiseerd werd. Van heinde en verre kwamen de jeugdige spelers met bus en trein naar Toxandria om een weekend te golfen maar vooral ook om plezier te maken; de feestjes van weleer waren spraakmakend. In de loop der jaren werd het niveau van de spelers zo hoog dat het DJO zich nu kan meten met de bekendste en beste internationale jeugdtoernooien van Europa.

Serieus veld

Overbodig te zeggen dat al die jaren een enorme hoeveelheid aan voormalig deelnemers hebben opgeleverd. Die worden nu ook betrokken bij de viering van het jubileum. Speciaal voor hen is er een toernooi van oud-deelnemers. Daar kun je een heel serieus veld bij bedenken. Dan hoef je niet alleen te kijken naar oud-winnaars als Thomas Detry, Nicolas Colsaerts, Christel Boeljon, Dewi-Claire Schreefel en Maarten Lafeber, maar vooral ook naar de spelers die níet wonnen. Dan komen er namen naar voren als Justin Roos, Joost Luiten, Danny Willett, Thomas Pieters, Martin Kaymer, Thomas Bjørn, James Heath en nog veel meer.

Die gaan niet allemaal komen, al voldoen ze zondermeer nog aan de handicapeis van maximaal 9.9 die voor het toernooi geldt. De spelvorm is strokeplay en er is plaats voor maximaal negentig deelnemers. De kosten per persoon bedragen slechts 35 euro. Inschrijven kan via een e-mail naar reunion@junioropen.nl

De Reunisten worden om 10.30 uur ontvangen met koffie en een heerlijke Brabantse Lekkernij. Om 12.00 uur begint de wedstrijd (shotgun) en om 17.00 uur is de prijsuitreiking.

Het Dutch Junior Open zelf heeft enkele dagen later plaats. Van 17 tot en met 20 juli komen de talenten weer in actie op de baan van Toxandria. Jeugdspelers onder de 21 jaar kunnen zich nog aanmelden via de website www.junioropen.nl

Meer berichten