Logo nationaalgolfmagazine.nl
Jon Rahm, meedogenloos op de Club de Campo in Madrid.
Jon Rahm, meedogenloos op de Club de Campo in Madrid. ((Foto: ))

Meedogenloze Jon Rahm prolongeert titel in Madrid

Jon Rahm deed het wéér. De Spaanse ster bracht zijn thuispubliek in Madrid in extase door voor de tweede keer op rij het Spaans Open te winnen. Dat deed 'Rahmbo' op indrukwekkende wijze, met een voorsprong van maar liefst vijf slagen.

Jon Rahm boekte niet alleen een fraaie overwinning, maar liet ook meteen maar wat records in de boeken noteren. Zo was dit zijn vijfde zege op de European Tour en had hij daarvoor slechts 39 toernooien nodig. Niemand bereikte dat aantal ooit sneller dan de 24-jarige Rahm.

Die troefde daarmee ook Seve Ballesteros af. De Spaanse legende had ooit tien toernooien meer nodig om tot vijf zeges te komen. Saillant detail: Rahm brak da record op de Club de Campo bij Madrid, de baan waar Ballesteros 24 jaar geleden zijn vijftigste en laatste titel op de European Tour won. Als je dat aantal bekijkt, heeft Rahm de komende jaren nog wat werk te doen.

In een toernooi waar Spanjaarden de boventoon voerden, kwam Rahm dus weer bovendrijven. ,,Voor je thuispubliek is het altijd moeilijk alles onder controle te houden, maar om het weekend voor ze te kunnen spelen zoals ik dat deed, tja, dat geeft echt plezier'', vertelde Rahm. ,,Ik kan niet wachten om volgend jaar terug te komen en het hopelijk voor een derde keer te doen.''

Ongelooflijk

Dat hij met zijn zege ook Seve Ballesteros aftroefde, deed Rahm veel. ,,Seve werd veel eerder pro dan ik, dus ik denk dat hij me qua leeftijd nog wel heeft verslagen. Maar toch, Seve in iets verslaan, dat is ongelooflijk. Zijn prestaties vormen nog altijd één van de belangrijkste graadmeters in Europa en in de wereld. Het is ook mooi dat ik het hier heb gedaan, op de baan waar hij zijn laatste professionele zege behaalde. Dat is heel speciaal voor me. Elke keer als ik iets kan doen dat ook maar in de buurt komt van wat hij deed, is dat ongelooflijk.''

Naast de baan was Rahm dan misschien geraakt, op de course was hij meedogenloos. Met een slotronde 66 sloot hij het toernooi af op 22 onder par, vijf slagen minder dan Rafa Cabrera Bello. Rahm steeg door zijn zege bovendien naar de vierde plek op de wereldranglijst en – belangrijker misschien – de leidende positie in de Race to Dubai.

Meer berichten