Logo nationaalgolfmagazine.nl
De spectaculaire layout langs de Atlantische Oceaan maakt West Cliffs een plezier om te spelen.
De spectaculaire layout langs de Atlantische Oceaan maakt West Cliffs een plezier om te spelen. ((Foto: ))

Lof en prijzen voor spectaculaire West Cliffs

Slechts twee jaar nadat het eerste teeshot werd gespeeld op de spectaculaire baan heeft West Cliffs zijn entree gemaakt in de top twintig van Golf World als het gaat om Europese golfcourses.

De baan was nog amper open op het moment dat Golf World zijn Top 100 Courses op het Europese vasteland 2017-2018 lanceerde. Daarin was West Cliffs de hoogste nieuwkomer. In de nieuwste lijst van Golf World zet de Portugse baan zijn opmars voort. West Cliffs won nog eens acht plaatsen en staat nu al op een zeer indrukwekkende zeventiende plaats. Daarmee staat de baan meteen ook in de Portugese top drie, maar dat zal allang niemand meer verbazen.

In het toonaangevende blad wordt West Cliffs omschreven als een fantastische baan, terwijl tevens wordt opgemerkt dat Portugal sowieso over de meest in het oog springende en spectaculaire golfcourses in de lijst beschikt.

Reputatie

Die waardering geeft een nieuwe boost aan de toch al snelgroeiende reputatie van een baan die zo kort na de opening al zoveel mensen verbaast. Daaraan werd ook flink bijgedragen door de toekenning van de prestigieuze award voor het best ontwikkelde project van 2019 door Golf Inc magazine.

De prachtige course van West Cliffs, een ontwerp van Cynthia Dye, valt onder het management van Praia d'el Rey, een baan die ook in die top vijftig van het Europese vasteland staat. Daar mag je meteen de conclusie aan verbinden dat het Marriott Golf & Beach Resort bij Praia d'el Rey dan ook de meest aantrekkelijke plek is om te verblijven en te golfen in de regio Lissabon.

Dat de hoge plaats in de ranking wel degelijk iets betekent, erkent Francisco Cadete, directeur golf bij Praia d'el Rey Marriott Golf & Beach Resort en West Cliffs Golf Links. ,,Er wordt door resorts als het onze altijd naar het bekendmaken van deze ranking uitgekeken. Als we dan zien dat West Cliffs in de Europese top twintig is gestegen, dan maakt dat al het harde werk van iedereen hier meer dan waard. Het is een stap dichter bij ons ultieme doel, namelijk de nummer één van Portugal worden.''

Prestatie

In het juryrapport werd voorts gemeld dat West Cliffs op drie courses na de beste setting in Europa heeft, en de beste in Portugal. ,,Dat zal niemand die de baan al heeft gespeeld verbazen'', vindt Cadete. ,,Dat we allebei onze banen in de top vijftig hebben, is een geweldige prestatie. We kijken er naar uit in de toekomst verder te bouwen op dit succes.''

Wat maakt West Cliffs dan zo bijzonder? Die vraag laat zich niet moeilijk beantwoorden. Kijk alleen al naar de beelden op dez pagina. De course ligt in een prachtig natuurlijk gebied, met zandduinen en bijzondere vegetatie op de ruige rotsen langs de Portugese kustlijn. Op elke hole heb je bovendien verbluffende uitzichten over de Atlantische Oceaan.

Praia d'el Rey ligt al langer in die setting. Het ontwerp van Cabell Robinson is eveneens prachtig, met holes die tussen de zandduinen doorlopen, langs de oceaan en door bospercelen. Maar de meeste kenners waarderen inmiddels het jonge boertje West Cliffs al hoger dan zijn oudere voorganger. Samen bieden de twee courses echter een unieke locatie voor een heerlijke golfbreak.

Het Marriott Golf & Beach Resort is daarvoor het ideale onderkomen. Het resort ligt pal aan de golfcourse, en met een beetje mazzel kijk je 's morgens na het openen van de gordijnen direct op de fairway. Er zijn bovendien vijf uitstekende restaurants en de Kalyan Spa, waar je heerlijk kunt bijkomen na een ronde golf.

Meer berichten