Logo nationaalgolfmagazine.nl
De deelnemers aan de tweede editie van Golf4Gijsje op de golfbaan van Prise d'Eau.
De deelnemers aan de tweede editie van Golf4Gijsje op de golfbaan van Prise d'Eau. ((Foto: ))

Tweede Golf4Gijsje groot succes

Op golfbaan Prise d'Eau had onlangs de tweede editie van Golf4Gijsje plaats. Met dit evenement werd geld ingezameld voor de Stichting Gijsje Eigenwijsje. Dat werd een doorslaand succes. Na een prachtige golfdag kon een dikke cheque worden aangeboden.

Eerst iets over die Stichting Gijsje Eigenwijsje, want die zal niet bij iedereen bekend zijn. De stichting is opgericht door de 9-jarige Gijs Baeten in de laatste fase van zijn leven. Het doel: gezinnen van ernstig of ongeneeslijk zieke kinderen een gratis weekje weg aanbieden. Hij gunde hen, net zoals hij had ervaren, een warm rustpunt in een heftige periode. Daarom had hij de droom terminaal zieke kinderen een 'warm nest' te geven. Even samenzijn, weg van de ellende, genieten van elkaar. Hij wilde dat andere kinderen ook die warmte van familie en vrienden, dat beetje geluk, konden hebben. Er moest een huisje komen waar de gezinnen met het zieke kind naartoe konden. Dat is gelukt. Inmiddels heeft die stichting van de in december 2011 overleden Gijs zelfs meerdere vakantiewoningen.

Daar haakten twee golfvrienden op in. John Leenaars en Jan Mandema bespraken met elkaar het idee om een groot event te organiseren ten bate van Stichting Gijsje Eigenwijsje. Dat was in 2017 omdat de stichting dan vijf jaar bestond en zij graag iets bijzonders wilden doen. De eerste Golf4Gijsje was daarna een feit, en zó succesvol dat al snel het plan ontstond dat over twee jaar nog eens te doen.

Verbouwing

Dat gebeurde dus in oktober, op Prise d'Eau en met steun van Prise d'Eau Golf, de Bonheur Horeca Groep en ACM Products en diverse andere sponsors. Twee jaar geleden was het doel geld bijeen te brengen om de verbouwing van de net aangeschafte derde vakantiewoning te bekostigen. Dit keer wilden Leenaars en Mandema met de opbrengst één woning voor minimaal een jaar adopteren en de kosten voor de exploitatie voor haar rekening nemen. De stichting kon dan het bespaarde geld gebruiken voor vervanging van meubels en apparatuur.

Daarin slaagde Golf4Gijsje glansrijk, ook al begon de golfdag grijs en grauw. Er vielen ookwat buien, maar de sfeer in de baan was goed. Op drie locaties stond een culinaire hotspot met veel lekkers, en na afloop was er een walking dinner van vijf gangen. Tevens was er een veiling, waarvan de opbrengst uiteraard ook voor het goede doel was.

Aan het einde van de avond konden Leenaars en Mandema de balans opmaken, en die overtrof hun verwachtingen. Er was liefst 39.871,25 euro bijeengebracht. Dat bedrag werd door een deelnemer afgerond op veertigduizend euro. Hiermee kan Golf4Gijsje zelfs een vakantiewoning voor bijna twéé jaar adopteren.

Meer berichten