Logo nationaalgolfmagazine.nl
De Chao Praya River is het kloppend hart van Bangkok. Op de oever de fameuze tempel van Wat Arun. (Foto’s Eric Korver/NGM)
De Chao Praya River is het kloppend hart van Bangkok. Op de oever de fameuze tempel van Wat Arun. (Foto’s Eric Korver/NGM) ((Foto: ))

Fascinerend Bangkok

Ná Corona

De Corona-crisis komt vroeg of laat tot een einde. En dan is het tijd om erop uit te gaan. Reizen. Golfen. Genieten. Nationaal Golfmagazine tipt een aantal resorts en golfcourses waar je heerlijk alle ellende van Corona kunt vergeten én waar je weergaloos kunt genieten van een prachtige golfcourse.

door Eric Korver

Als het weer kan, áls het mag, dompel jezelf dan eens onder in de wondere wereld van Bangkok. De hoofdstad van Thailand heeft zó ongelooflijk veel te bieden dat je er eigenlijk nooit uitgekeken raakt. Ook als golfer niet. Want rond deze gigantische metropool ligt een keur aan uitstekende golfbanen.

Je zou Bangkok absoluut tekort doen als we het hier enkel zouden hebben over golf en over de banen in en rond de stad. Ja, ook ín de stad. Daar ligt bijvoorbeeld de Royal Bangkok Sports Club met een eigen golfcourse. Maar leuker is het om te vertellen wat er meer in die stad gebeurd. Een enorme stad, laat dat duidelijk zijn. Het is niet te bevatten dat je alle inwoners van Nederland kunt onderbrengen in Bangkok en dat er dan nog huizen leeg staan. Het inwonerstal van de stad zelf wordt op zo’n tien tot twaalf miljoen geschat, dat van de hele metropool op liefst twintig miljoen.

Merk je daar iets van in de stad? Nee, eigenlijk niet. Ja, natuurlijk, het verkeer is hectisch. Brommers en scooters knetteren als een horde lastige vliegen door de straten, waarin je overigens van alles tegenkomt. Massa’s geelgroene en roze taxi’s, véél auto’s natuurlijk, en de overal aanwezige pruttelende tuktuk’s. Maar buiten het spitsuur is dat allemaal niet heel nadrukkelijk aanwezig.

Terrasje

Wat er dan overblijft is een stad die in alle opzichten fascineert en bruist van het leven. Kloppend hart is de Chao Praya River, die zich kronkelend een weg door de stad baant. Het is geweldig om alleen een terrasje aan het water op te zoeken en te genieten van alles wat er voorbij komt varen. De vaak kleurige en typische Thaise long-tail boten schieten voorbij tussen de hop on-hop off boten, vrachtboten en soms zelfs iets wat nog het meest op een Chinese jonk lijkt. Het leven op het water is altijd fascinerend, zeker in Bangkok.

Die hop on-hop off boten zijn overigens een ideaal middel om de stad langs de rivier te verkennen. Voor nog geen honderd Baht, iets meer dan twee euro, ben je de hele dag zoet en kun je een bezoek brengen aan bijvoorbeeld The Grand Palace, dat honderden jaren het onderkomen is geweest van de koningen van Siam. Daar vlak naast ligt de tempel van Angkor Wat met de smaragdgroene boeddha.

Tempels

Tempels zijn er genoeg in Bangkok. Wat Arun is één van de beroemdste, pal aan de rivier. En op vijf minuten lopen van het water vind je Wat Pho, misschien wel het grootste en mooiste complex van allemaal. Houd overal wel rekening met je kleding. Misschien dien je in sommige gevallen een typisch Thaise lange broek te kopen, en dan is het makkelijk die gewoon lekker in een rugtasje te stoppen.

Langs de rivier ligt ook de bloemenmarkt van Bangkok. Tientallen Thai zijn daar bijvoorbeeld bezig de typische kettingen van vooral witte bloemkopjes te maken, waaraan geluk en voorspoed wordt ontleend. Ietsje doorlopen en je komt in de markt voor groente en fruit, en ook dat is een bezienswaardigheid op zich.

Een stukje verder stroomopwaarts loop je eenvoudig naar Khaosan Road, het kloppend hart van het uitgaansleven in Bangkok, al zijn daar meer voorbeelden van. Ook China Town en de Japanse wijk moet je dan zeker bezoeken, terwijl de shopliefhebbers terecht kunnen in het immense MBK Center.

Co van Kessel

Een andere leuke manier om Bangkok te verkennen, is per fiets. Meld je dan aan bij Co van Kessel. Dat bedrijf werd ruim dertig jaar opgericht door, jawel, een Nederlander. Van Kessel zette fietsroutes uit door het hart van de stad, maar pakte ook de buitenwijken en zelfs het water mee. In kleine groepjes rijd je zo op de kenmerkende gele fietsen door delen van de stad waar je normaal zelf nooit zou komen. Van Kessel zelf is inmiddels overleden, maar zijn bedrijf is nog springlevend.

En dan kan je natuurlijk ook nog golfen. De Royal Gems Golf & Sports Club is een prima baan aan de westkant van Bangkok. De baan van ontwerper Gary Roger Baird ligt er al sinds 1989 en is daarmee één van de oudere clubs. Royal Gems is een typische baan die je kunt vinden rond de stad. Vlak, veel water en vooral technisch lastige holes. Absoluut leuk om eens te spelen. Je bent er met de taxi vanuit de stad in iets meer dan een halfuur. Ideaal om alles wat Bangkok te bieden heeft te combineren met golf.

Meer berichten