Logo nationaalgolfmagazine.nl
(Foto: )

Martijn en Jan Kees

Beste Martijn,

De herstart van de PGA Tour is mij bepaald niet tegengevallen. Gelukkig was er niet dat idiote nep-tribune geluid dat ik bij de uitzendingen van de Bundesliga en de Spaanse Liga moest ondergaan.

Het was gewoon stil op de Colonial Country Club, op wat gejuich en geklap na van de diehards die zich achter erfafscheidingen en op aanpalende tuinen hadden verzameld. De echte fans!

Maar wat ondergesneeuwd raakte, was het nieuws dat het aantal besmettingen in Texas in datzelfde weekeinde flink was gestegen. Met andere woorden: de Amerikanen zijn nog lang niet van het Covid-19 virus af. En wij ook niet.

Als ik je deze vraag stel – half juni – weten we niet of het KLM Open doorgaat. Weten we ook niet of er een week later een Ryder Cup zal zijn. Mevrouw Van der Velden en ik hebben besloten dit jaar in Nederland te blijven. Voor het eerst in 45 jaar (!) niet naar Frankrijk. Maar dat was een op zich eenvoudige beslissing. Maar een besluit nemen over het KLM Open is van geheel andere orde.

Wat, vind jij, moeten de doorslaggevende argumenten zijn om straks op Bernardus de hekken open te doen?

Groet,

Jan Kees

Hallo Jan Kees,

Ik moet de vraag wat doorslaggevend zou moeten zijn, natuurlijk beantwoorden met de stelling dat het enige doorslaggevende argument het gezondheidsaspect is. Dat gezegd hebbende weten we inmiddels dat je buiten niet of nauwelijks besmet kan raken, dus, zou je zeggen, is er geen bezwaar tegen het toelaten van publiek en dat is denk ik uiteindelijk écht doorslaggevend. Als er geen – of slechts heel weinig – publiek bij is, is het leuk op tv en fijn voor de spelers, maar wie heeft er dan verder wat aan? Niet de baan, die krijgen nauwelijks de kans zich te laten zien, en ook de sponsors niet, die niet de kans krijgen hun relaties te inviteren of zaken te doen. Ik ben blij dat ik de beslissing niet hoef te nemen, het lijkt me knap ingewikkeld.

Overigens: voetbal met nepstadiongeluid werkt wonderwel voor me. Een doodstil stadion waarbij je de spelers tegen elkaar hoort praten, het laat de wedstrijd doodslaan als bier in een vet glas. Al ben ik blij dat ze bij de eerste golfwedstrijd geen bandje met 'get in the hole!' mee lieten lopen...daar moet ik dan weer helemaal niet aan denken.

Groet, Martijn

Meer berichten