Logo nationaalgolfmagazine.nl

Martijn & Jan Kees

Hi Jan Kees,

We moesten er lang op wachten, maar uiteindelijk is de kogel door de kerk. Geen KLM Open en geen Ryder Cup dit jaar.

Hoewel er op een gegeven moment een punt kwam dat ik dacht 'laat nu ook maar zitten ook', is de teleurstelling bij golfliefhebbers groot. Voor het eerst sinds 1946 geen Open in eigen land... het geeft wel aan hoe uitzonderlijk de situatie is.

Wat vind jij van de beslissing om te annuleren? Was er eigenlijk wel een andere optie of kon het alleen maar hierop uitdraaien? Ik neig sterk naar dat laatste. Niet uit logistiek oogpunt – hoewel daar heel wat haken en ogen aan zaten – maar vooral voor de beeldvorming.

Hoe belangrijk het toernooi voor de KLM ook is als marketing- en netwerktool, je kon de negatieve geluiden al van verre horen aankomen natuurlijk.

Zoveel staatssteun, zoveel mensen die moeten vrezen voor hun baan, en dan wel een golffeestje houden? Het zijn appels en peren, maar het was moeilijk te verdedigen geweest, toch?

Is het, hoe jammer ook, goed dat het toernooi niet doorgaat en wat ga jij nu doen in het weekend van twintig september en de week daarna?

Martijn

Hey Martijn,

Eerlijk gezegd snap ik het ook wel. Vanwege de redenen die jij aanvoert, maar ook omdat er mondiaal nauwelijks aandacht voor zou zijn geweest. Er wordt dan immers (ook) een Major gespeeld, het US Open.

En was het niet zo dat men op Bernardus eigenlijk vond dat de baan er nog niet klaar voor is? Tel alles bij elkaar op en TIG Sports, KLM en ING hebben groot gelijk.
Opvallend trouwens dat er buiten ons land nul belangstelling is voor het niet doorgaan van het KLM Open. Vraag: wordt het bewust internationaal buiten de aandacht gehouden?

Weet je, een jaartje geen Open? So what. Ik houd mijn hart vast voor wat er gaat gebeuren als vakantievierend Nederland eind augustus weer terugkomt. Krijgen we te maken met een nieuwe golf besmettingen? Veel belangrijkere zaken dan een mooi golfkampioenschap.

Wat ik ga doen in die week? Het US Open volgen. Publiek of geen publiek, het is een Major.

Daarna had de Ryder Cup moeten worden gespeeld. Gaat ook niet door. Ook hier kun je zeggen: terecht.

Mooie vakantie toegewenst,

Jan Kees

Meer berichten