Logo nationaalgolfmagazine.nl
Clubs testen tijdens de Amsterdam Golf Show kan pas in 2021 weer.
Clubs testen tijdens de Amsterdam Golf Show kan pas in 2021 weer. (Foto: )

Amsterdam Golf Show voor dit jaar geschrapt

Twee keer probeerde Arthur Beerendonk van Holland Golf Events zijn Amsterdam Golf Show te laten plaatsvinden. Eerst in april, vervolgens in september. Maar ook de tweede poging heeft hij nu stopgezet.

Dat de editie in april geen doorgang kon vinden, was een tegenvaller, maar die zat eraan te komen gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus destijds. Maar na de versoepelingen van de maatregelen leek niets meer een Amsterdam Golf Show in september in de weg te staan. Op zaterdag 12 en zondag 13 september moest dat gebeuren, zoals gebruikelijk op Amstelborch. Uiteraard wel met de nodige zorg en met oog voor de diverse maatregelen, maar het jaarlijkse golfevenement kon gehouden worden.

Maar ook dat blijkt nu een illusie. Het weer opleven van het coronavirus – zeker in Amsterdam – betekende een nieuwe tegenslag. ,,Het virus lijkt toch nog lang niet uitgedoofd’’, stelt Arthur Beerendonk. ,,Daarom is nu de beslissing definitief gevallen om de Amsterdam Golf Show voor 2020 af te blazen, om niet de deelnemende exposanten en de bezoekers in gevaar te brengen.’’

Een derde poging gaat er dit kalenderjaar niet meer komen, laat Beerendonk weten. Hij richt zich nu volledig op het organiseren van de Amsterdam Golf Show in 2021.

Meer berichten