Mooi bedrag voor Stichting KiKa

Algemeen
Ilona Veenendaal en Marianne Timmer hebben plezier op De Groene Ster. (Foto Hoge Noorden/Jacob van Essen)
Ilona Veenendaal en Marianne Timmer hebben plezier op De Groene Ster. (Foto Hoge Noorden/Jacob van Essen) (Foto: )

De Stichting KiKa kan binnenkort een mooi bedrag tegemoet zien. Op de golfbaan van De Groene Ster bij Leeuwarden werd onder andere door oud-schaatsster Marianne Timmer maar liefst drieduizend euro bijeen geslagen.

‘Timmertje, Timmertje, wat doe je nu?’ Commentator Frank Snoeks had zijn legendarische woorden bij de gouden olympische race van Marianne Timmer in Nagano zomaar ook kunnen uitspreken op de baan van De Groene Ster. Want de drievoudig winnares van olympisch goud heeft zich de afgelopen tijd toegelegd op de golfsport en doet ook daar van zich spreken.

Op de baan bij Leeuwarden kwam ze in actie namens de Friso Golfdames, met haar teamgenotes uit het damesteam van Dorhout Mees. Verder ook andere bekende Nederlanders, zoals Henk Timmer, voormalig doelman van onder andere het Nederlands elftal, Feyenoord en AZ.

De spelvorm was bijzonder te noemen: Waku Waku. Daar kwamen, zoals je mag verwachten bij zo’n naam, dieren om de hoek kijken. Apen waren daarbij het minst geliefd. Die werden uitgedeeld bij een slag in de bomen en stonden symbool voor strafpunten. Birdies waren uiteraard wel populair. Daarmee kon ook het geld voor KiKa worden verdiend. Er waren flink wat vogeltjes te tellen, want uiteindelijk stond de teller stil op drieduizend euro voor de Stichting KiKa.

Dat werd mede mogelijk gemaakt door de sponsoren van de wedstrijd: Friso Bouwgroep en HJBerg Vastgoed. De cheque wordt binnenkort overhandigd aan KiKa.

art cover
Korver & Korver
10 apr, 11:16
art cover
Column Leo: Andere koek
10 apr, 10:59
art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47
art cover
Voor alle golfers: investeer in breinkennis
10 apr, 10:45
art cover
De Pin High Zomertoppers zijn er weer! De beste golfdeals voor deze zomer
8 apr, 15:30
art cover
Reset je spierstelsel met MAT®, het geheime wapen van Bryson DeChambeau!
8 apr, 15:27