Logo nationaalgolfmagazine.nl
De Texelse is inmiddels één van de beste banen van Nederland.
De Texelse is inmiddels één van de beste banen van Nederland.

Wat mag je wel? Pin High zocht ’t uit

Er kan momenteel veel niet. Dat weten we allemaal. Veel aardiger is echter om te weten wat er wél kan. Ook voor reislustige golfers. Pin High Golftravel zocht het uit en komt met een heel aardig selectie aanbiedingen in eigen land.

Pin High Golftravel heeft Nederland afgespeurd om uit te vinden waar u tijdens de lockdown periode kunt golfen en coronaproof kunt overnachten. En wat blijkt? Er zijn tal van mogelijkheden om veilig met zijn tweetjes te kunnen genieten.

,,We hebben momenteel op onze site verschillende bestemmingen opgenomen met een specialiste selectie van hotels waar je nu wél naartoe kan. En dan bedoelen we ook echt nú, vandaag, morgen’’, vertelt Eric Bakker van Pin High Golftravel. ,,Er is eerst gekeken naar wat er aan overnachtingen mogelijk is, en welke golfbanen daarbij zou passen. Daarbij is ook echt gekeken naar courses die achttien holes laten spelen, omdat veel banen momenteel slechts het spelen van negen holes toestaan. Dat heeft geresulteerd in een leuke rij hotels, waar ook precies bij staat wat je kunt verwachten.’’

De restaurants in hotels zijn immers dicht, vervolgt Bakker. ,,Maar ze verzorgen wel ontbijt en diner op de kamer. En dat ze op een heel aardige manier, met een leuk gedekte tafel op de kamer. In overleg met de receptie kan de gast kiezen wat ze graag zouden willen eten. Je kunt dus gewoon naar een hotel, daar slapen, ontbijten en dineren, en ook nog golfen. Zolang er niets verandert, is dat wat nu kan.’’ De selectie van Pin High strekt zich uit over het hele land. ,,Van Texel tot Zuid-Limburg kunnen mensen iets leuks uitzoeken.’’

Lekker tussenuit

Natuurlijk is het allemaal een beetje anders dan we gewend zijn, maar je kunt er wel even lekker tussenuit. Frisse lucht en weg van alle drukte. Gewoon even er tussenuit. In de hotels worden ook vaak lunchpakketten voor in de baan geregeld, en anders biedt een lokale bakker zonder twijfel uitkomst. Er zijn leuke plekjes te over om te kiezen in de selectie van beschikbare hotels.

De eilanden zijn natuurlijk altijd leuk. Texel heeft met de Texelse een fantastische golfbaan die het hele jaar goed bespeelbaar is. Voor veel golfers is dat een nog verborgen pareltje. Het verblijf is op een paar minuten afstand van de baan in het charmante Boutique Hotel Texel. En op Ameland kunnen golfers terecht in het Westcord Hotel Noordsee, met natuurlijk Golfbaan Ameland binnen handbereik, waar het hele jaar door op zomergreens wordt gespeeld.

In Friesland ligt het fraaie hotel Tjaarda in het leuke dorpje Oranjewoud. Tientallen beroemde schaatsers verblijven hier in de winter, maar nu is er plaats voor golfers, met leuke banen als Sint Nicolaasga en De Groene Ster op korte afstand. Zo kun je helemaal afzakken naar het zuiden van Limburg, waar net buiten Valkenburg het luxueuze Chateau St. Gerlach wacht. Een stijlvol hotel met vijf sterren, en de golfclubs Hoenshuis, Rijk van Margraten en Wittem onder handbereik.

Mogelijkheden zat. Bekijk alle coronaproof arrangementen op de website: www.pinhigh.nl/thema/lockdown

Meer berichten