Logo nationaalgolfmagazine.nl
De nieuwste editie van de befaamde driewieler van Clicgear.
De nieuwste editie van de befaamde driewieler van Clicgear. (Foto: )

Clicgear 15 jaar toonaangevend

We hebben er allemaal eentje, of we hádden er in ieder geval allemaal eentje: een trolley. En grote kans dat dit er dan eentje was van Clicgear. Dit jaar houdt het bedrijf zich vijftien jaar bezig met het vervaardigen van trolleys, en in die tijd is Clicgear absoluut toonaangevend geweest.

Typerend voorbeeld, dat we misschien allemaal wel herkennen. Ga een keertje golfen in Duitsland, en je verbaast je bij de ‘parkeerplaats’ voor de tassen. Nauwelijks een trolley van Clicgear te zien. De Duitsers vormen daarmee absoluut de uitzondering in Europa, want op de rest van het continent overheersen de driewielers van Clicgear.

Precies daarmee is het merk ook groot geworden, weet Emile ten Have, die sinds anderhalf jaar verantwoordelijk is voor Clicgear binnen Nederland. Die driewieler effende het pad naar een ongekende populariteit voor Clicgear, dat de trolley met het derde wiel ook nog eens combineerde met een uitzonderlijk compacte vorm als de driewieler eenmaal was opgevouwen. Zó weggezet in de auto, en ook zó weer uitgeklapt. Niet verwonderlijk dat binnen korte tijd het grootste deel van in ieder geval de Nederlandse golfgemeenschap de trolley van Clicgear ontdekte.

Het moderne uiterlijk en het gebruiksgemak werd bovendien ook nog eens gekoppeld aan kwaliteit. De trolleys van Clicgear zijn haast onverslijtbaar. ,,,We zijn nu toe aan de versie 4.0 en er zijn echt nog genoeg golfers die rondrijden met een 2.0 editie. Als je dan nagaat dat daar tussenin ook nog de edities 2.5 en 3.5 zaten, dan is duidelijk hoe lang de trolleys meegaan’’, stelt Ten Have.

En het voordeel van Clicgear: mocht er eens iets defect zijn, dan zijn de onderdelen snel en makkelijk te vervangen. Daarnaast beschikt de Clicgear trolley ook nog eens over een uitgebreide range accessoires, van borsteltjes tot bevestigde mittens, en van wielcovers tot krukjes. Als golfer hoef je helemaal niets te missen. Daarnaast heeft Clicgear tegenwoordig ook een mooie range met tassen, uiteraard passend op alle trolleys.

Na vijftien jaar heeft Clicgear nog steeds niets aan kracht en populariteit ingeboet. Dat viert het merk dit jaar met onder andere een jubileumeditie van de befaamde driewieler. Hoe die eruit gaat zien, wordt later dit jaar bekend.

Meer berichten