Lars van Meijel sterk

Algemeen
Lars van Meijel bestudeert een puttlijn in het Mangaung Open. ,,Ik ben blij met de eerste top tien van dit seizoen.’’
Lars van Meijel bestudeert een puttlijn in het Mangaung Open. ,,Ik ben blij met de eerste top tien van dit seizoen.’’ ((Foto: golfsupport.nl))

Eén mindere ronde voorkwam een nog betere prestatie, maar Lars van Meijel liet zich uitstekend zien op de Challenge Tour in het Zuid-Afrikaanse Bloemfontein. In het Mangaung Open eindigde de Brabander op een verdienstelijke tiende plaats.

Het was indrukwekkend wat Lars van Meijel liet zien in de eerste twee ronden van het Mangaung Open. Twee dagen op rij bracht hij een kaart binnen met een score van 66 slagen, twee keer hetzelfde opgebouwd: zeven birdies en één bogey. Dat bracht Van Meijel naar de tweede plaats op het leaderboard, pal achter de Zuid-Afrikaan Luke Jerling.

Maar op zaterdag liep het even anders. Geen karrenvracht aan birdie, maar slechts twee. En één bogey, maar drie. Daarmee leverde Van Meijel een slag in. Dat lijkt mee te vallen, maar de achterstand op de leiders groeide er serieus door. Eigenlijk verdween op dat moment de winst uit zicht voor Van Meijel, die zich op de slotdag wel weer geweldig herstelde. En wéér met exact hetzelfde recept als de eerste twee dagen: zeven birdies, één bogey en dus opnieuw een score van 66. Hij steeg daardoor nog zeventien plaatsen en belandde uiteindelijk op plek tien.

Daar was Lars van Meijel uiteindelijk prima tevreden mee. ,,Ik ben blij met mijn eerste finish in de top tien van dit seizoen’’, vertelde de Brabander, die ook blij was dat hij weer naar huis kon. ,,Maar over twee weken ben ik weer terug in Zuid-Afrika.’’ Dan wordt er twee weken achtereen gespeeld in Limpopo.

art cover
Thaise surprise Trichat Cheenglab wint Big Green Egg Open
10 sep., 17:40
art cover
Captain Luke Donald komt met surprises in Team Europe voor Ryder Cup
5 sep., 14:57
art cover
Driver Anne van Dam breekt in play-off van Iers Open
4 sep., 18:54
art cover
Voor Mike Toorop telt op Pro Golf Tour alleen promotie
29 aug., 22:12
art cover
Zan Luka Stirn sterk op Stippelberg, Stan Kraai beste Nederlander
29 aug., 22:02
art cover
Encuentro onthult rol van golfmotivatie
29 aug., 21:49
art cover
Captain Suzann Pettersen heeft Europees team voor Solheim Cup rond
23 aug., 13:24
art cover
Nieuwe data voor het KLM Open: 20-23 juni
21 aug., 17:48